Wednesday, January 11, 2012

Tutti F VS Baskin R



okay petang yang lapar ni
nak share sikit pasal
ice cream MAT KOOL
hehehhe,,,
no1
lu ingat baju je ada brand?
ice cream also.
TF VS  BR.
Which one?
yang penting both ice cream tak dapat la menandingi
Haagen-Dazs-made like no other.

HAAA...kelaslah tagline dia!
okay wateva.
aku tak pernah jamah haagen-dazs  tu.
sebab nampak mahal je rasenye..
tak ramai org datang.
TAKUT KOT MACAM AKU.

tenung dari jauh je kedai dia dekat hatten square melaka.
huhuhuhu...
NON MAMPU !
errr...
now about tutti and baskin.
aku sangat hadap ye dengan baskin sebab senang nak jumpa.
dekat highway pun ada.
dekat shopping mall biasanya ada.
hhhuhu...
Tutti pulak ala2 first time la hadap,yakni semalam.
ye la baru bukak ni ha dekat batu pahat yang kecil cemetot.
JAKUN==
SO setelah mencuba kedua2nya,
barulah aku boleh buat entry ni.

harga?
BASKIN 
base on scoop.
SATU SCOOP BERAPA HENGET...
RM7.90..
ha..
biasa kalau makan sorg aku beli yg cone tu je,single scoop.
Pralines `n Cream
FUHH  TERVAIKKK!
kalau tak pun cookies and cream.
melelehhh...

haaaa...TAPI KALAU RABU,
wed is pink day!

so just show your pink then u can get half price.
time ni semua pakat nak tunjuk lipstick la,
pencil case la, wallet la.
underware??
nonono!
time rabu ni la makan yang besar sikit.
cone?
tak hadap laaa...
choose sundae terus!
hahahahah...
and Baskin ni kita xleh amik sendiri,pekerja dia yg amikkan.
kalau dalam cite korea tu aku tengok kalau nak strawberry flavour,
kat situ jugak dia senduk ice cream,buh strawberry,buh strawberry sauce,gaul2,masuk dalam cone.
gila fresh kan!hahahah

baskin ni ada macam2 nama ice cream.
nama,not flavour!
sebab flavour takyah cite,mmg banyak,ada yang permanent,ada yang flavour of the month...
ada yang no sugar add,low fat,
best!!!!

depends...
nama ye!
yang cone,
yang sundae,
sundae ada waffle sundae,ada fun sundae,
ada beverage: ada shakes,fruit fusion dengan blast!
macam cool blog laaa...
then ada
cakes.

ice cream cake!
birthday cake!
huhuuhh mahall jugak tuu
selain tu ada hand packed.
3 diff size la.
PINT
QUART
HALF GALLON.
ha makan sampai muntah ice cream!!
hahahhaah...
lastly ada pre packed
yang ni ada jual dkt peti ais.
peti ais??
frozen yg dekat super market..
macam haagen-dazs tuuu....
tak paham??
angguk je!

TUTTI FRUTTI
frozen yogurt.
nyummy...
amikla berapa banyak...
topping sesuka hati.
tabur sana sini...tambah itu ini...
timbang,
RM67!
SILA BAYAR.
pengajaran:
1) kalau nak makan solo,amik cup sundae yg kecik.
warna oORENn KEMERAHAN ye...
hahahahha....jangan amik oren yg besar pulak.!
tapi kalau pocket kau memang muntah  TUTTI!
hambik la mana cup pun...timbang dan bayau!
susah gak nak jumpa tutti ni.
dekat melaka yang banyak benda ada tu pun,
just ada satu je TUTTI FRUTTI.
dekat area Batu Berendam if im not mistaken.
BATU PAHAT ni pun baru je buka..
tengah 20% discount.
apa tunggu??
sila la batakkan diri , beli , amik gbr cute gila dan upload buat 
profile picture.
#typical malay girl.
musim najwa latif la katakan...
huhuhuhu....

toppingnye sedap ohh..

tapi pada aku flavournye biasa2 je...
rasanye tak umph macam BR ..
just nice la.
hhuhuhu..
da bayar mahal takkan tak sedap kan?

antara flavour yang ada,tutti frutti,choc,vanilla,
blueberry...
nak tau banyak??
topping yang membuat mata aku pusing2 60kali 360degree!
ada cekelat,ada cekelat rice,
corn flake,
caramel,ada macam2 buah,
pisang pun hade!
ada mcm2 sauce!
HERSYE!huuhuhuh...
and also marshmallow!

 CLICK TUTTI FRUTTI.
for more info.
or just singgah je di TF  store berdekatan!

so yang mana jadi pilihan??
jawapan aku:
yang mana ada,asal ada duit,
aku serbuuu!
takde duit,makan ice cream MAT COOL.
jyeaahhh!

p/s:tak de gambar dengan BR yg boleh di share...
semua time belum berhijab,,,so sorry ye.
kaler kaler wording ikut brand! sangat over ye
hhuhuhuhu
AND soryy if ada yang salah informasi.
wassalam.




7 comments:

haffizmohdnoor said...

sedapnya... nak cikit boleh?

singgah n follow :)

bannie said...

thanks hafiz.
ehh silalah hambik....bayar sendiri,huhuhu

pretty said...

kj pun suka ice cream... Hagen daz mmg mahal,tp klau 1 scoop pun dah puas makan banie... u bole beli kt carrefour or any hypermarket ade kot, 1 kotak kecik,dlm tu ade 6 perisa... harga rm39.90... if utk sorang mkn mmg puas..

BR kj suka beli on 31st nye promotion... mmg berbaboi, beli galoon terus,buat stock kt rumah. 1 galoon tu banie bole campur flavour dia... so untung klau beli dpt 31% discount... tanpa sedar mkn dlm galon tu lg bahaye,tau2 dah half... Mau kencing manis nanti...

TF,tk suka,dia tiru J.CO punye concept,klau kt J.CO indonesia,dah masuk 2yrs+ j.co dah ade concept tu.Cuma lambat masuk kt J.CO malaysia je...

Lg satu ice cream sedap dan berbaloi, Swensen Ice cream... Tp susah nk cari restaurant dia... Skang yg kj tau kt subang prade je ade...

HeNRieTTa JoSe said...

Tutti Frutti Belom Pernah Try Lagik....Baskin ngan Hagen dah pernah la....Dulu ada orang kawan kerja Baskin, dorang dapat icecream free, so dia simpan max 3 ahri, dia amek la kasi kite....3 Scope....huhuhu.....rindu Baskin....eeehhhh Rinie...hehehe

bannie said...

wah kj......full explanation!hahahahaha
nakla hagen,kj blanje plish!
huhuhuhuh...
henrieta:ooo untungla u ada kawan keje hagen:)

Dalila Hamid said...

x pernah makan lagi... mcm mahal.... jom jopint churp.... klik sini
http://my.churpchurp.com/dalilahamid/share/churpchurp-invite/

bannie said...

mahal tak mahal sangat,,,,kira berbaloi jugak..hehehe

klik klik:)