Monday, January 2, 2012

baik buruk sang check in di fb ni ): :)

assalamualaikum
salam dunia blogger.
dunia dimana tak semua org faham.
ada yg kutuk,eh takde masa la nak taip cite ntah pape.
info dkt new paper,newshub,new tu ini lagi bagus.
ha?cte pasal diari harian?bapak show off lah dengan daily activity korang!
hmmm...macam2 lagi la pandangan org yang tak memahami kita yg suka benor memblog-kan diri ni kan.
:) let people talk talk talk and talk.
hehehehhe...
tak kesah pulak dgn yg mabuk ber-fb tu...ha...
blogging takla frequent mcm fb tu...:)
|kau mmg tak minat fb-ing bannie!!hahaha|
-PENTIPU SANGAT-




ha cakap pasal fb maka termasuklah kita dalam perenggan ketiga dimana isi satu akan dikopak.
|apa pulak kopak?KUPAS.|
NI KALAU Cikgu bm tengok kat prenggan tiga baru nk masuk isi,terus potong markah.
hahaha....
takpe da hbs skolah.
umo pon da doploh.
perhhhh=================.
ha tajuk agak serius.
aku salu gok check in check in places nearby ni.
yela...org kata da ada application kne la practikkann.
(mcm mana eja practiikkan??wateva la)
haa...practikkan je la..
kalo dkt bb ke..lappy ke..dah nama pun fb,mmg ada check in ni kan..
check in je lah..
okay.
sekadar renungan hiasan.
ha check in la...di my sweet home kan...
ish kat mana la kan MY SWEET HOME tu?
ha.....

okay kebaikan serta keburukan check in ni.
1.dapat mempromosikan tempat2 di sekeliling anda disamping membantu pengusaha,peniaga dan francior2 di Malaysia.

contohla MY SWEET HOME ni restoren...so org ramai iaitu yakni kawan2 fb kita,akan try jugak menikmati hidangan yg disajikan kat situ(MY SWEET HOME)
hahaha...
2.dapat mengglamkan diri.
hahaha....tu kalai check in dkt tpt2 5star la kan...tak pon dkt sepang circuit haritu...yelah...
Gua pegi tieto thirst beb!!gempak wok!!
atau maybe check in di airport.LCCT ke...senai ke...
bangga kannnn....heh!
GLAM KER?
3.memudahkan org track kita kat man.
BAGUS KE?
kalau perogol bersiri yg track kita mcm mana?
in case la kan...betol ke tak kita harap2 tak la..
check in dkt :bus stop taman GUA niah.
kebetulan perogol/perompak/peragut/penyangak/segala pepepepengakngakpak pak la tengah ada area situ...kbetuan lak dia tgh on9...dan dlm frenlist kite..
nafsu merampok /merogol tu tgh tinggi.
skali dia lalu dkt bustop gua niah yg kau check in,btol2 ada sorg pempuan,tengok2 mmg yg dlm fb tadi tu.
line clear,apa lagi!
rogol!rompak!ragut!
haaa...takot tak?
susah gak kan ada application check in ni kalau salah guna?
ha!kalau check in ni..bagus gak,
in case kau ponteng kelas...then frenlist kau mmg lecturer sendiri,
nice jugak kan?
huhuhuhu....i like!!!
alright man...this advice also for me,myself and i jugak...
sbb suka sangat check in.
so bagi mengelakkan dari berlaku apa2 yg tak diingini...
apa kata:

1.jangan check in di tempat yg hanya ada kita je dkt situ.
ex:BUSTOP
2.jangan check in di tempat yg btol2 accurate.
ex:kalau dkt JUSCO tu...xpyh la siap check in dkt setiap nama kedai yg kau masuk.
but if just fake tu aku no komen la...PENTIPU pulak kan?
hahahah...
3.kalau boleh tak payah la check in...kecuali kalau MY SWEET HOME.
mati la perompak tu nk carik tempat nama my sweet home.
:)

happy reading!
wassalam.



4 comments:

Balqis Azhar said...

betul jugak tu kan !!

xprnh sdr..
isk3..

bannie said...

kadang2 kita mmg luar kesedaran:)
heheheh

Lizzie Yasmin said...

aku mmg tak suka kes check in nie... Mcm tak privisi langsung. Tak kn semua nk kene bg tahu.

bannie said...

nak show offf boleh la,hahaahahha

klik klik:)