Thursday, December 29, 2011

tahun baru masihi vs tahun baru islam

assalamualaikum..
hye gang gong!
mesti semua pakat2 pasang azam baru kan?
|padahal azam dolu2 xachieve lagik|
dulu aku setiap tahun tukar azam.
setiap tahun nak beli diary baru,
hahahhahha...annoying je.
hmm!
lihatlah pada tajukku yang GEMPAK STARZ tu!
alhamdulillah...
harini..
aku masih mampu melaksanakan ibadah kepada Allah..
seperti org baru nampak nur Islam ..
takpe,nak hina pun hina lah,
aku terima je.
memang ada kejahilan dulu2...:(
haaaa....
aku mmg seriusly xde azam baru pun time tahun baru islam...
time 1muharam tu..
taapi ALLAH SWT bagi aku satu keazaman dengan seribu perubahan.
aku percaya.
hikmahnya sangat besar.
so tak salah aku sekali lagi pasang azam baru...
pada tahun baru masihi...niatnya hanya satu.
BERIBADAH SESUNGGUHNYA untuk yang maha ESA.
mengakui kehebatan kekasih-NYA MUHAMMAD s.a.w..


so aku harap sangat aku boleh laksanakan yang ini.
-solat 5 waktu
-puasa yang cukup
-puasa sunat dengan rajin
-tidak lupa Al-Quran
-Tidak menderhaka pada mama...kalau sape yg ada ayah tu,ha,jgn derhakan pada ibu bapa ye!hargailah mereka.aku bukan macam korang.
-banyakkan bersedekah,insyaAllah..

yang duniawi ni....haih malu la nak sebut!

-kurangkan makan nasi
-tak nak makan malam yang kerap
-cheese tolak tepi.|boleh keeee...?|
-nak spend duit untuk benda2 berfaedah...kalau melancong pun,nak melancong yang diberkati..
-KURUS please bannie,,,,,,!


yang ni out of topic!
-kuatkan jodoh aku dgn dia jika dia memang untuk aku.
AMINNNN....
cewah cewah gatai!
ciwi sangat naa!

sekian.
p/s:jgn ciwi=excited sgt sambut new year,,,takut menangis kemudian hari.
      assalamualaikum.

eh eh lupa nak promote,background blog aku ni gbr aku sendirian berhad tau.
alalala moleknye....|sengal kau puji diri sendiri!|

4 comments:

Mada_Qella said...

Azam duniawi kau tu aku nak join! haha jom kita berubah untuk ke arah kebaikan :D

bannie said...

jom qella jom!hahahah

dieya said...

ohh ko tunggu aku blah yer bru tk mam nsi? hehehehe

bannie said...

nasib baik kau menumpang je hajar...hehehe...sentaplaaa

klik klik:)