Thursday, February 3, 2011

seronoknya melaka:)

ahahhh!!
ASSALAMUALAIKUM,
khaifa halukum??
jawab je *ana bikhoir* tau!!

yezza yezza...
entry kali ni aku nak promote sket bidang aku...
tourism management
from uitm melaka:]

hehehehe...

ok kali ni tentang my lovely place:MELAKA
ko x suka???
kesahh ke aku?
MELAKA terbaik tau..semua ada...ok KL mmg definitely gojes la kan...especially untuk shopaholic!
tapi MELAKA pun dah boleh dibanggakan.
bukan hanya ada tempat2 bersejarah,tapi tempat shoping pun BEDEPOT!!!
(Bedepot tu mcm vogue lahhh...)
huuhuhuh....meh kita cek n mark tempat2 best!
  • mahkota parade
  • dataran pahlawan
  • hatten square
  • jusco (terbesar asia weiii)
  • newtown(ala2 uptown la kan...)
  • tesco =.= (x ketinggalan an!)
  • jonker walk(byk barang jenama JONKER GALLERY)
ok ni mmg untuk shopaholic la!
Kalo kat tempat lain of cos la xsama an...nama lain ue..
hmmm...yang aku bold n merahkan tu tempat2 yg hanya didapati di melaka a kannn..
ok kalo sape2 yg xpnh singgah jonker walk mmg rugi..
mcm2 benda unik ade taw!
zoom in::::
binatang aneh ni skali pandang macam takut ohh!!

baranh hiasan COMEL kan??
magkuk jamban with taik!

i ike la yg  ni!

ha...tgk telefon UNIK tu...

aku dan wan zulaikha..
huhuhu...botol kt tgn kitorang tu ialah air tea+peach..guava..and apple..
3=rm10!
lawa kan plastic tu!beli air dpt botol n plastic cute!
WORTH IT!



Ni sebelum sampai jonker walk korang akan jumpa sebeniyew ni..
*aku dan mira eliapa*



ha,,,,
tu baru jonker walk...
jom zoom shoping2 pulak!



boot!!!
suka doe...
nak?
grab dkt mahkota parade:)



*summit*

ni dataran pahlawan dari bhgian atas...


ni yg bawah..
best kan?
dkt atasnye ada padang
:::::
abaikan model tu dan tgk padang tu...hehehe


ni model gak..huhu..
tgk blakang tu
perfume evenue..
mcm2 perfume ade!

dats it!
jusco terbesar Asia!



ha....nak tgk lg???
singgah la sendiri ok???
hmmm...tu baru sikt tau pasa melaka...
tang sejarah tu ha...
meh aku selit sket...
  • muzium samudera
  • muzium cheng ho
  • muzium islam 
  • perigi hang tuah
  • kota a famosa
  • makam hang li po
DAN MACAM2 LAGIII!!!
zoom in MUZIUM ISLAM ok!



ilustrasi ni menggambarkan hukuman dalam islam..

pedang zulfakar weii


ni pedang2 dari negara timur tengah..

kerusi yg ada tulisan jawi dan dihiasi dgn mutiara
*nice*




dalam pelancongan ni bkn just trave tpt2 terbaru...sejarah2 ni xleh lupakan ok!
muzium ni terletak di neakang mcD dataran pahlawan...ko jalan kaki kebelakang..then jumpa la:)

haishhhh....byk lagi yg best kat melaka!!!!
  • taman mini Malaysia
  • botanical garden
  • taman buaya
hmmm..ni semua dkt area Ayer keroh tau!

pantai???
ade gak!!
  • pengkalan balak
  • tanjung bidara
JOM SKODENG aktiviti aku kt pgkalan balak!





mandi manda la kann!


\
ok tangan da penat..awwwww!!!
next time aku bagi byk lagi informasi ok??

with hugss
(fatinnoralbaniah)

3 comments:

Syukri Mohtar said...

memang kau jln sakan la weyh..

Balqish Shafiqa Bajury said...

salam ziarah.
suka kasut boot yang dipakai.
nak pakai.

faTIN NORALBAniaH__baniE said...

syuk::yup2!!aku sayang melaka lebihh!!
balqish::cantik kan??
rm 100 tu...huhuhuh

klik klik:)